ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Cihat Şahin Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 23 Nisan  Atletizm İl Yarışmasında okulumuz U14 ve  U16  karma takım yarışlarında il 4.sü olmuşlardır. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi  tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Eğitim Uzmanı Sayın Ziya POLATTAŞ tarafından okulumuzda 8.sınıf öğrencilerimize yönelik motivasyon konulu bir seminer verildi.Öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçen bu seminerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü dolayısıyla il genelinde düzenlenen şiir yarışmasında okulumuz öğrencisi Efsa BAKIR il ikincisi olmuştur. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve minnetle  anıyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı okul sporlari kapsamında  düzenlenen voleybol il birinciliği müsabakalarında okulumuz  Yıldız Erkekler takımı il 4.sü Küçük Kızlar il.3.sü olmuştur..Sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Ock

Kariyer günleri kapsamında okulumuz sekizinci sınıf öğrencileri Cemil Meriç Fen Lisesi, Ahmet Kabaklı Fen Lisesi ve Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesini gezdiler.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı kutlama programı yapıldı. Programda şiirler,oratoryo ve tiyatro gösterileri yer aldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten, bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüşünün 85. yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda bir anma programı düzenledik.

O’nun 1938’ de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı, şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor.

Bize emanet ettiği Cumhuriyet’i korumaya ve ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak İçin azimle mücadele edeceğimize söz veriyor; Ata’mızı saygı,sevgi ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yıldönümü Okulumuzda bir dizi etkinlikle kutlandı. Son olarak öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu törenle çoşkulu bir biçimde noktalanmış oldu. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Türkiye'nin En Güçlüsü’ Atletizm Yarı final Grup yarışması Erzurum’da düzenlendi.

28 Ekim tarihinde Erzurum ilinde organize edilen ‘Türkiye'nin En Güçlüsü’ Atletizm Yarı final Grup yarışmaları gerçekleştirildi.

Elazığ’dan Erzurum’a giderek şehrimizi temsil eden öğrencimiz Muhammet ÇETINKAYA  bölge 2.si olmuştur.10 kasım 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılacak.Sporcumuza başarılar dileriz..